הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

כניסה
אזהרה: מכיל אלכוהול - יש להימנע משתייה מופרזת
יש לאשר שהינך מעל גיל 18

Carmel Limited Edition

יין הדגל של היקב, מופק במהדורה מוגבלת וממוספרת. היין הוא ממסך בסגנון בורדו, המשלב חמישה זני בורדו קלאסיים, ומבטא את המסורת הצרפתית של הברון רוטשילד. להפקת היין היוקרתי נבחרות חלקות הכרם המצטיינות ביותר של יקבי כרמל, שהניבו את הפרי האיכותי ביותר, תוך דגש על אלגנטיות והרמוניה בין כל המרכיבים.

2012
2011
2010
2009
2008
2007
2005
2004
2003
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ-65% ענבי קברנה סוביניון מהכרמים סומקה ואדמון, 30% ענבי פטי ורדו מכרם מירון ו-5% ענבי מלבק מכרם עלמה.
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של שזיף בשל, קסיס, סיגליות וקופסת סיגרים. בעל גוף מלא ועשיר, וסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה"עולם הישן" ושם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון נתחי טלה צלויים, ביף בורגיניון וגבינות קשות.
כרמים
אזור הכרמים בגליל העליון גבוה וקר. הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד במשך 8 חודשים, לאחר מכן נקבע הבלנד הסופי והיין הוחזר לחביות לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים. בסך הכול התבגר היין 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי כ-50% מהן חדשות.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2012 היו קרים באופן ניכר מהממוצע. כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת מלאה ואחידה בכרמים. השילוב בין סתיו וחורף קרים וגשומים לאביב וקיץ חמים, הביאו להקדמה בהתפתחות הפרי ולהקדמה במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
נתונים טכניים
PH – 3.65
TA – 5.90 g/l
RS - יבש
אלכוהול: 13.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 18 – 20 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ-64% ענבי קברנה סוביניון מהכרמים קאיומי וסומקה, 27% ענבי פטי ורדו מכרם מירון, 6% ענבי מלבק מכרם עלמה ו-3% מרלו מכרם שעל.
אזור
הגליל העליון ורמת הגולן.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של שזיף בשל, קסיס, סיגליות וקופסת סיגרים. בעל גוף מלא ועשיר וסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ושם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון נתחי טלה צלויים, ביף בורגיניון וגבינות קשות.
כרמים
אזור הכרמים בגליל העליון גבוה וקר. הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד למשך 8 חודשים, לאחר מכן נקבע הבלנד הסופי והיין הוחזר לחביות לתקופת התבגרות נוספת של 7 חודשים. בסך הכול התבגר היין במשך 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ-50% מהן חדשות.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2011 היו חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי, אך האביב הקריר הביא להתעוררות מאוחרות במספר שבועות של הכרמים. השילוב בין אביב קריר יחסית לקיץ נוח מאד (בלא אירועי שרב קיצוני ועם מספר אירועי גשם באוגוסט, ספטמבר ואוקטובר), הביאו להמשך האיחור בהתפתחות הפרי ולאיחור יחסי במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
14%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 18 – 20 מעלות.
סוג היין
אדום יבש.
זנים
היין מורכב מ-54% ענבי קברנה סוביניון מכרם סומקה, 25% ענבי פטי וורדו מכרם מירון, 15% ענבי מרלו מכרם שעל, 3% מלבק מכרם כנף ו-3% קברנה פרנק מכרם נטועה.
אזור
הגליל העליון ורמת הגולן.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של שזיף בשל, קסיס, סיגליות וקופסת סיגרים. בעל גוף מלא ועשיר וסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ושם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון נתחי טלה צלויים, ביף בורגיניון וגבינות קשות.
כרמים
אזור הכרמים בגליל העליון גבוה וקר. הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד למשך 8 חודשים, לאחר מכן נקבע הבלנד הסופי והיין הוחזר לחביות לתקופת התבגרות נוספת של 7 חודשים. בסך הכול התבגר היין במשך 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ-50% מהן חדשות.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2010 היו חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי. שילוב זה הביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב והקיץ היו חמים מהרגיל ובעקבות כך נרשמה הקדמה בפריחה ובחנטה. בציר 2010 החל מוקדם ביחס לשנים קודמות, בעיקר בזנים הלבנים הבכירים והביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זנים בולטים.
אלכוהול
14%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 18 – 20 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ-61% ענבי קברנה סוביניון מכרם שעל, 30% ענבי פטי ורדו מכרם עלמה, 3% ענבי מרלו מכרם שעל, 3% מלבק מכרם עלמה ו–3% קברנה פרנק מכרם נטועה.
אזור
הגליל העליון ורמת הגולן
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של שזיף בשל וקסיס, סיגליות וקופסת סיגרים. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ושם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון נתחי טלה צלויים, ביף בורגיניון וגבינות קשות.
כרמים
אזור הכרמים בגליל העליון גבוה וקר. הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד למשך 8 חודשים, לאחר מכן נקבע הממסך הסופי והיין הוחזר לחביות לתקופת התבגרות נוספת של 7 חודשים. בסך הכול התבגר היין 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, כ–50% מהן חדשות. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2009 היה מעט חם מהממוצע והביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב וראשית הקיץ היו נוחים בלא אירועים מיוחדים. אך לקראת סוף אוגוסט ותחילת ספטמבר נעצרה ההבשלה בחלק מן הכרמים וכתוצאה מכך נדחה המשכו של הבציר. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר ב–2009 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות, אך נמשך עד לסוף חודש אוקטובר. הבציר הביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זניים בולטים.
אלכוהול
14%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 18 – 20 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ-62% ענבי קברנה סוביניון מכרם בן זמרה וכרם קאיומי, 28% ענבי פטי וורדו מכרם עלמה, 4% ענבי מלבק מכרם עלמה, 4% קברנה פרנק מכרם עלמה ו–2% מרלו מכרם בן זמרה.
אזור
הגליל העליון.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של שזיף בשל, קסיס, סיגליות וקופסת סיגרים. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך, הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ושם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון נתחי טלה צלויים, ביף בורגיניון וגבינות קשות.
כרמים
אזור הכרמים בגליל העליון גבוה וקר. הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפקציה, תסיסה והשריה על הקליפות, והתבגרות בנפרד והממסך הסופי נקבע רק בסיום תקופת ההתיישנות לאחר 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2008 היה קר והתברך במנות קור רבות, אך, כמות המשקעים הייתה נמוכה ב–35% מהמוצע הרב שנתי. האביב היה חם מהרגיל דבר שהביא להתעוררות מוקדמת ואחידה של הגפנים. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר בשנת 2008 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות ואיכות הענבים הייתה מצוינת והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
13.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 18 – 20 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–57% ענבי קברנה סוביניון מכרם קאיומי וכרם בן זמרה, 31% ענבי פטי וורדו מכרם עלמה, 5% ענבי מרלו מכרם קאיומי, 5% מלבק מכרם עלמה ו–2% קברנה פרנק מכרם נטועה.
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בניחוחות של דומדמניות, קסיס, סיגליות ועלי טבק. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה"עולם הישן" ושם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון נתחי טלה צלויים, ביף בורגיניון וגבינות קשות.
כרמים
אזור הכרמים בגליל העליון גבוה וקר. הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי. כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד והבלנד הסופי נקבע רק בסיום תקופת ההתבגרות, לאחר 15 חודשים בחביות. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2007 היה קר יחסית והתברך במנות קור רבות, אך כמות המשקעים הייתה נמוכה ב–25% מהממוצע הרב שנתי. חודש פברואר היה חם מהרגיל דבר שהביא להתעוררות מוקדמת של הגפנים. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר ב–2007 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות ונמשך עד לחודש נובמבר. זהו אחד הבצירים הארוכים בתולדות יקבי כרמל והוא נמשך על פני למעלה משלושה חודשים. היבולים היו נמוכים מאלה של בציר 2006 ואיכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
13.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 18 – 20 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–65% ענבי קברנה סוביניון מכרם קאיומי וסחך בגליל העליון והגולן בהתאמה, 17% ענבי פטי וורדו מהרי יהודה, 15% ענבי מרלו מכרם שעל בגולן ו–3% קברנה פרנק מכרם נטועה בגליל העליון.
אזור
הגליל העליון, רמת הגולן והרי יהודה
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בניחוחות של שזיף שחור, קסיס, סיגליות ועלי טבק. בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה"עולם הישן" ושם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון נתחי טלה צלויים, ביף בורגיניון וגבינות קשות.
כרמים
אזור הכרמים בגליל העליון גבוה וקר. הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי. כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד והבלנד הסופי נקבע רק בסיום תקופת ההתבגרות, לאחר 15 חודשים בחביות. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2005 היה קר יחסית והתברך במנות קור רבות, שתרמו להתעוררות טובה של הגפן מתרדמת החורף. עונת הגשמים הייתה קצרה, אך הכמות תאמה את הממוצע הרב שנתי. לאורך עונת הגידול הטמפרטורות היו נוחות ואף נמוכות מן הממוצע, בלא אירועי שרב קיצוני. הפסקת הגשמים המוקדמת בשילוב עם השקיה מבוקרת, הביאה לעוצמת צימוח מתונה בכרמים וליבולים נמוכים ב–25% ביחס לבציר 2004. השילוב של תנאי מזג אויר נוחים ויבולים נמוכים גרם להבשלה אופטימאלית של הענבים וליינות איכותיים במיוחד.
אלכוהול
13.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 18 – 20 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–65% ענבי קברנה סוביניון מהגליל העליון (כרם קאיומי וכרם זרעית), 20% ענבי פטי וורדו מאזור זכרון יעקב ו-15% ענבי מרלו מהרי יהודה.
אזור
הגליל העליון, זכרון יעקב והרי יהודה
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק וניחוחות של פטל שחור, קסיס, תבלינים אקזוטיים ואקליפטוס. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה"עולם הישן" ושם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון נתחי טלה צלויים, ביף בורגיניון וגבינות קשות.
כרמים
אזור הכרמים בגליל העליון גבוה וקר. הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי. כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד והבלנד הסופי נקבע רק בסיום תקופת ההתבגרות, לאחר 15 חודשים בחביות. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2004 התברך במנות קור רבות ובריבוי משקעים. אולם הגשמים פסקו בפברואר, שבו היו טמפרטורות גבוהות מהרגיל. הדבר הביא להקדמת הלבלוב. סיומה המוקדם של עונת הגשמים, מנע בעיות של צימוח עודף והביא לגפן מאוזנת וענבים איכותיים. החל באביב ועד לבציר לא נרשמו אירועי חום קיצוניים, מה שאפשר הבשלה רציפה ואיכותית. הבציר התאפיין בהעדר מחלות, מזיקים ורקבונות.
אלכוהול
14%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 18 – 20 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–50% ענבי קברנה סוביניון מהגליל העליון (כרמי זרעית, רמות נפתלי וסחך), 33% ענבי פטי וורדו מאזור זכרון יעקב, 16% ענבי מרלו מהגליל העליון (כרם נטועה) וזכרון יעקב ו–1% קברנה פרנק מהרי יהודה.
אזור
הגליל העליון, זכרון יעקב והרי יהודה
רשמים
ליין גוון ארגמני עמוק, ניחוחות של דומדמניות, קסיס, שוקולד מריר ועשן. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. על מנת לשמר מקסימום פוטנציאל, לא עבר היין תהליכי הצללה וסונן באופן גס בלבד ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה"עולם הישן" ושם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון קונפי אווז, ביף בורגיניון וגבינות קשות.
כרמים
אזור הכרמים בגליל העליון גבוה וקר. הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי. כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד והבלנד הסופי נקבע רק בסיום תקופת ההתבגרות, לאחר 16 חודשים בחביות. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2003 היה קר וגשום, האביב המוקדם היה אף הוא קריר. החל בחודש אפריל ובמהלך חודש מאי, בתקופת הפריחה והחנטה, היו הטמפרטורות גבוהות מן הרגיל, מה שהביא לירידה של כ–20% ביבולים. תקופת הקיץ התאפיינה בתנאים נוחים והבציר היה אחיד, רציף והניב ענבים מרוכזים ואיכותיים.
אלכוהול
13.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 18 – 20 מעלות.