הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

כניסה
אזהרה: מכיל אלכוהול - יש להימנע משתייה מופרזת
יש לאשר שהינך מעל גיל 18

Carmel Mediterranean

ממסך המבוסס על זני ענבים ים תיכוניים. תפיסת עולם חדשה ומרתקת זו, מתאימה במיוחד לאקלים הים תיכוני שלנו. תפיסה זו רואה לנגד עיניה את סגנון הייצור המקובל באזורי היין של דרום צרפת (עמק הרון למשל) ולאו דווקא את אזור בורדו כפי שנהוג בדרך כלל ביינות הישראליים. הדבר בא לידי ביטוי בזני הענבים מהם מופק היין והן באופן הייצור שלו.

2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–30% ענבי סירה מכרם הפארק, 25% ענבי פטי וורדו מכרם מירון 10% ענבי קריניאן מכרם הפארק, 10% ענבי מורבדר מכרם הפארק, 10% ענבי פטיט סירה מכרם בוגר בהרי יהודה, 10% ענבי מלבק מכרם אדמון ו–5% ענבי ויוניה מכרם עץ הזית.
אזור
הגליל העליון והרי יהודה.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בארומות של שזיף שחור, פטל, דובדבנים בשלים ונגיעת ליקוריץ. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות.
היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ולצורך יצירתו נבחרו זנים המיצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.
כרמים
הענבים לייצור היין נבצרו מכרמים מאזורי הגידול הטובים של ישראל, מרביתם מהגליל העליון, וחלקם מכרמים בוגרים באזור הרי יהודה.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד למשך 7 חודשים, לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ–20% מהן חדשות.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2014 היו חמים מהממוצע. כמות המשקעים הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי. אירוע חריג נרשם בין ה– 10-14.12.2013 עם שלג כבד. האביב והקיץ היו חמים מהרגיל ובעקבות כך נרשמה הקדמה בפריחה ובחנטה.
בציר 2014 החל מוקדם ביחס לשנים קודמות והביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זנים בולטים.
אלכוהול
14%
נתונים טכניים
PH – 3.62
TA – 5.72 ( g/l )
RS - יבש

המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–42% ענבי סירה מכרם הפארק, 19% ענבי פטיט סירה מכרם בוגר בהרי יהודה, 15% ענבי קריניאן מכרמים בוגרים באזור זכרון יעקב, 15% ענבי פטי וורדו מכרם מירון, 8% ענבי מלבק מכרם אדמון ו–1% ענבי ויוניה מכרם עץ הזית.
אזור
הגליל העליון, זכרון יעקב והרי יהודה.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בארומות של שזיף שחור, פטל, גרפיט וליקוריץ. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות.
היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ולצורך יצירתו נבחרו זנים המיצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון : אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות
כרמים
הענבים לייצור היין נבצרו מכרמים מאזורי הגידול הטובים של ישראל, מרביתם מהגליל העליון, וחלקם מכרמים בוגרים באזורי זכרון יעקב והרי יהודה.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד למשך 7 חודשים, לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ–20% מהן חדשות.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2013 היו בעלי טמפרטורה ממוצעת. כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת בכרמים. אביב וקיץ מתונים עם טמפרטורות נמוכות ביחס לשנים האחרונות גרמו לקבלת ענבים באיכות טובה מאד. לבנים אופייניים מאוד זנית ומאוזנים ואדומים בעלי צבעים עמוקים ושפע טעמי פרי.
אלכוהול
14.5%
נתונים טכניים
PH – 3.6
TA – 5.95 ( g/l )
RS - יבש
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–40% ענבי שיראז מכרם קאיומי, 19% ענבי פטי ורדו מכרם מירון, 15% ענבי קריניאן מכרמים בוגרים באזור זכרון יעקב, 15% ענבי פטיט סירה מכרם בוגר בהרי יהודה, 9% ענבי מלבק מכרם עלמה ו–2% ענבי ויוניה מכרם עץ הזית.
אזור
הגליל העליון, זכרון יעקב והרי יהודה.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של פטל שחור, תבלינים, מרווה וזיתים שחורים. בעל גוף מלא ועשיר, וסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות.
היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ולצורך יצירתו נבחרו זנים המיצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.
כרמים
הענבים לייצור היין נבצרו מכרמים מאזורי הגידול הטובים של ישראל, מרביתם מהגליל העליון, וחלקם מכרמים בוגרים באזורי זכרון יעקב והרי יהודה.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד למשך 7 חודשים, לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ–20% מהן חדשות.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2012 היו קרים באופן ניכר מהממוצע. כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת מלאה ואחידה בכרמים. השילוב בין סתיו וחורף קרים וגשומים לאביב וקיץ חמים, הביאו להקדמה בהתפתחות הפרי ולהקדמה במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
14%
נתונים טכניים
PH – 3.5
TA – 5.75 g/l
RS - יבש
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–42% ענבי שיראז מכרם קאיומי, 25% ענבי פטי ורדו מכרם מירון, 18% ענבי פטיט סירה מכרם בוגר בהרי יהודה, 9% ענבי קריניאן מכרמים בוגרים באזור זכרון יעקב, 3% ענבי מורבדר מכרם באזור זכרון יעקב ו–3% ענבי ויוניה מכרם עץ הזית.
אזור
הגליל העליון, זכרון יעקב והרי יהודה.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של פטל שחור, תבלינים, מרווה וכמהין. בעל גוף מלא ועשיר, וסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ולצורך יצירתו נבחרו זנים המיצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.
כרמים
הענבים לייצור היין נבצרו מכרמים מאזורי הגידול הטובים של ישראל, מרביתם מהגליל העליון, וחלקם מכרמים בוגרים באזורי זכרון יעקב והרי יהודה.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפקציה והתבגרות בנפרד למשך 7 חודשים, לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ–20% מהן חדשות.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2011 היו חמים מהממוצע. כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי, אך האביב הקריר הביא להתעוררות מאוחרת במספר שבועות של הכרמים. השילוב בין אביב קריר לקיץ נוח מאוד (בלא אירועי שרב קיצוניים ועם מספר אירועי גשם באוגוסט, ספטמבר ואוקטובר), הביאו להמשך האיחור בהתפתחות הפרי ולאיחור יחסי במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
14%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–30% ענבי שיראז מכרם קאיומי, 25% ענבי קריניאן מכרמים בוגרים באזור זכרון יעקב, 24% ענבי פטי ורדו מכרם מירון, 15% ענבי פטיט סירה מכרם בוגר בהרי יהודה, 3% ענבי מלבק מכרם עלמה ו–3% ענבי ויוניה מכרם עץ הזית.
אזור
הגליל העליון, זכרון יעקב והרי יהודה.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של פטל שחור, תבלינים, מרווה וכמהין. בעל גוף מלא ועשיר, וסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ולצורך יצירתו נבחרו זנים המיצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.
כרמים
הענבים לייצור היין נבצרו מכרמים מאזורי הגידול הטובים של ישראל, מרביתם מהגליל העליון, וחלקם מכרמים בוגרים באזורי זכרון יעקב והרי יהודה.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפקציה והתבגרות בנפרד למשך 7 חודשים, לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ–20% מהן חדשות.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2010 היו חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי. שילוב זה הביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב והקיץ היו חמים מהרגיל ובעקבות כך נרשמה הקדמה בפריחה ובחנטה.
אלכוהול
14.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–27% ענבי קריניאן מכרמים בוגרים באזור זכרון יעקב, 27% ענבי שיראז מכרם קאיומי, 27% ענבי פטי וורדו מכרם עלמה ומירון, 15% ענבי פטיט סירה מכרם בוגר בהרי יהודה, 3% ענבי מלבק מכרם עלמה ו–1% ויוניה מכרם עץ הזית.
אזור
הגליל העליון, זכרון יעקב והרי יהודה.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של דובדבנים שחורים, תבלינים, עור וכמהין. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ולצורך יצירתו נבחרו זנים המיצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.
כרמים
הענבים לייצור היין נבצרו מכרמים מאזורי הגידול הטובים של ישראל, מרביתם מהגליל העליון, וחלקם מכרמים בוגרים באזורי זכרון יעקב והרי יהודה.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפקציה התבגרות בנפרד למשך 7 חודשים. לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ–15% מהן חדשות. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2009 היה מעט חם מהממוצע והביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב וראשית הקיץ היו נוחים בלא אירועים מיוחדים. אך לקראת סוף אוגוסט ותחילת ספטמבר נעצרה ההבשלה בחלק מן הכרמים וכתוצאה מכך נדחה המשכו של הבציר. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר בשנת 2009 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות, אך נמשך עד לסוף חודש אוקטובר. הבציר הביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זניים בולטים.
אלכוהול
13.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ–30% ענבי קריניאן מכרמים מבוגרים באזור זכרון יעקב, 25% ענבי שיראז מכרם קאיומי, 23% ענבי פטי וורדו מכרם מירון, 18% ענבי פטיט סירה מכרם מבוגר בהרי יהודה, 2% ענבי מלבק מכרם עלמה ו–2% ויוניה מכרם עץ הזית הבודד.
אזור
הגליל העליון, זכרון יעקב והרי יהודה.
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומות של דובדבנים שחורים, תבלינים, עור וכמהין. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ולצורך יצירתו נבחרו זנים המיצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.
כרמים
הענבים לייצור היין נבצרו מכרמים מאזורי הגידול הטובים של ישראל, מרביתם מהגליל העליון, וחלקם מכרמים בוגרים באזורי זכרון יעקב והרי יהודה.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה, תסיסה והשריה על הקליפות, והתבגרות בנפרד למשך 7 חודשים, לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, כ–10% מהן חדשות. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2008 היה קר והתברך במנות קור רבות, אך כמות המשקעים הייתה נמוכה ב–35% מהמוצע הרב שנתי. האביב היה חם מהרגיל דבר שהביא להתעוררות מוקדמת ואחידה של הגפנים. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר ב–2008 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות ואיכות הענבים הייתה מצוינת והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
13.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
היין מורכב מ-37% ענבי קריניאן מכרמים מבוגרים באזור זכרון יעקב, 26% ענבי שיראז מכרם רמת ערד, 20% ענבי פטי וורדו מכרם עלמה בגליל, 15% ענבי פטיט סירה מכרם מבוגר בהרי יהודה ו-2% ויונייה מכרם הזית הבודד שבגליל.
אזור
הגליל העליון, זכרון יעקב והרי יהודה.
רשמים
כרמל מדיטרניאן הוא יין אדום יבש המתאפיין בגוון סגול עמוק ובניחוחות של דובדבנים שחורים, תבלינים, עור וכמהין. הוא בעל גוף מלא ועשיר לצד אלגנטיות וטאנינים משולבים היטב. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך בתנאים נאותים הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.
כרמים
הענבים לייצור היין נבצרו מכרמים מאזורי הגידול הטובים של ישראל, מרביתם מהגליל העליון, וחלקם מכרמים בוגרים באזורי זכרון יעקב והרי יהודה.
ייצור היין
כל כרם עבר תהליכי ויניפקציה והתיישנות בנפרד למשך שבעה חודשים. לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התיישנות נוספת של שמונה חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, כעשרה אחוז מהן חדשות (סה"כ 15 חודשי התיישנות בחביות). על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2007 היה קר יחסית והתברך במנות קור רבות, אך כמות המשקעים הייתה נמוכה בעשרים וחמישה אחוזים מהממוצע הרב שנתי. חודש פברואר היה חם מהרגיל דבר שהביא להתעוררות מוקדמת של הגפנים. עקב הקדמת הלבלוב החל בציר 2007 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות ונמשך עד לחודש נובמבר. זהו אחד הבצירים הארוכים בתולדות יקבי כרמל והוא נמשך על פני למעלה משלושה חודשים. היבולים היו נמוכים מאלה של בציר 2006 ואיכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
13.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות.